Ja, det er utroligt, som tiden flyver afsted og pludselig er det ikke forår mere, men sommer. Foråret er gået med plantning af flere træer. Jeg har plantet flere Ingrid Marie og Belle de Boskop fordi de er så gode til at lave most af, og jeg har plantet Pigeon, selvom jeg har flere rigtigt store gamle træer, vil jeg gerne prøve Pigeon, som små træer på en svagtvoksende grundstamme M9 også Pigeon har rigtigt gode most egenskaber og så synes jeg selv at deres pikante bitterhed er uovertruffen i salater sammen med olivenolie.
Endeligt har jeg plantet Bellida en spiseæble i den søde og sprøde ende af skalaen, som flere af mine torvekunder har efterspurgt.

Jeg har også plantet et forsøg med blåbær. Blåbær skal have sur jord og ikke en god lermuld, som jeg har her på Strynø, men jeg har tænkt mig, at køre resterne fra mostningen (som jo er sur) ud som jorddække på blåbærrene kombineret med tilførsel af savsmuld, så må vi se om det kan give gode bær.

Det har været et køligt forår, som har trukket blomstringen ud. Her er et billede af abrikoserne, det allerførste, som blomstrer.

Det var så tidligt, at selvom vi undgik frosten, så var bierne ikke klar, så der bliver ikke mange abrikoser i år.

Heldigvis, har der været nogle rigtigt gode solskins dage mens æblerne har blomstret, så der er afsat mange frugter. Der var et kraftigt angreb af knopviklerlarver i blandt andet sorten Collina, så jeg har været ude at pille larver væk, så de ikke spiste alle knopperne. Det havde måske ikke været nødvendigt med den gode bestøvning, men man kan jo aldrig vide……..

Idag d 8/6 begynder så udtyndingen af de små æbler. Der skal helst ikke være for mange, fordi så bliver æblerne for små og man risikerer at træet ikke laver så mange knopper til næste år, samtidigt fjerne jeg meldug og viklerlarver, så det er bare i gang. Det tager sin tid, men det er dejligt at gå ude og helt meditativt. Man kan nu også gå og tænke mange tanker i denne uge skal jeg til debatdag med fødevareministeren om fremtidens økologiske landbrug. Jeg har tidligere været til et optaktsmøde, da det var Eva Kjær som var minister, dejligt at Høegh fortsætter arbejdet. Noget af det jeg vil lægge vægt på, er at sikre diversiteten indenfor det økologiske landbrug og virksomheder. Det findes super veldrevne store økologiske landbrug, med driftsledere, som er nytænkende og innovative. Dem må vi ha’ nogle flere af – og det skal der jo også til for at fordoble det økologiske areal. Samtidigt glemmer man let i ønsket om en voksende økologi, at slå et slag for de mindre brug. De har ofte tæt kontakt med forbrugeren, og skaber nærhed og synlighed på en anden måde end de store.