Der er koldt og der er sne. Det har træerne det fint med kulden kom langsomt og sneen holder jordtemperaturen jævn. Der har været gode dage med sol, hvor det har været muligt at beskære træerne. Det er godt at gøre når der ikke er for megen fugt i luft så inficeres træerne ikke så let af sygdomme der hvor de såres når man skærer grene af.

Senere er der kommet mere sne og de sultne harer kan lige pludselig nå op over de net, der er sat på alle træer for at forhindre dem i at gnave i stammen. Det betyder at jeg har måttet sørge for ekstra harebeskyttelse på alle træer. Det har været hårdt at gå i den knæhøje sne, men der har også været fantastiske dage med sol og glimtende sne.
Forøvrigt er harerne kræsne. Det er tydeligt at de foretrækker bestemte sorte f.eks Ingrid Marie og Ahrista.
Selvom det er meget vinterligt er småfuglene begyndt at synge meget forårsagtigt, dagene er også blevet væsentligt længere, så kurmageriet er begyndt. Det er vigtigt at have mange småfugle i plantagen. De æder rigtigt mange insekter og kan dermed være med til at holde skadedyr nede. Jeg har sat fuglekasser op på espaliet, men de blev ikke beboede allesammen sidste år. I år prøver jeg at sætte flere op i mine brede læhegn, jeg tror de vil føle sig mere beskyttet der og så kan de jo flyve ind i plantagen.