Det har været et hektisk forår. Jeg har plantet flere træer. Guldborg, Filippa, Collina og Rød Aroma. Alle æbler jeg har i forvejen, men som er så gode til spisning og most at jeg må have flere. Jeg har også udvidet med en ny pæresort, som hedder Anna. Det var også meningen, at jeg skulle plante flere af de franske cideræbler, men de har ikke kunnet skaffes på planteskolen. Heldigvis er de træer jeg har nu på grundstammer som giver store træer, så de træer jeg har vokser stadigvæk. Jeg har også selv podet en del, som er ved at vokse til.

Jeg har også plantet en masse forskellige blommesorter i samarbejde med Pometet i København. Når der er færdig plantet vil der være mere end 70 forskellige sorter af blommer og kræger – 3 af hver. Man vil så undersøge hvordan de opfører sig ved økologisk drift. Det bliver fantastisk spændende at følge og ikke mindst at smage, hvor forskelligt blommer kan smage.

Jeg har jo allerede 6 forskellige sorter af blommer og de ser ud til at give godt i år. Herunder billede af Opalblommerne. Der er mange på, men de er faktisk allerede blevet udtyndet 1 gang.

Jeg har også været i gang med at tynde ud i de mange små ny æbler, så der bliver plads og luft. Samtidigt fjerner jeg dårlige æbler, æbler med skadedyr osv.

Jeg har også hængt små stykker plastikstrimmel op i hele plantagen. De er imprægneret med æblevikler-kønslugt. Så kan hanner og hunner ikke finde hinanden og parre sig, så forhåbentligt reducerer det problemet jeg havde med æbleviklere, som jeg havde mange af sidste år.

Æblerne ser generelt fine ud. Det har været et godt varmt og solrigt forår. Nu er der kommet en masse regn. Det kvitterer træerne for ved ad sætte mange nye skud, som gerne skulle give æbler næste år.
Herunder et billede af sorten Collina. De er plukkemodne om ca. 5 uger samtidigt med Discovery. Det er et dejligt sprødt æble, som får en fantastisk aroma efterhånden som det modner. Tilsidst bliver det næsten for parfumeret.Her er et billede af cider æblerne de er ikke så langt fremme. Dels er de normalt senere, dels har der ligget en snedrive langs med dem i vinters, så de blev lidt forsinkede, men de skal nok blive fine. På billedet er det sorten Binet Rouge, som traditionelt bliver brugt til Calvados, med som jeg bruger til måltidsmost sammen med en lille smule blommesaft.

I en anden type most bruger jeg ribs. Det er sammen med den engelske cidersort Ellis Bitter. Ribsene skal snart plukkes, de bliver skyllet, lige dækket med vand og kogt op, hvorefter saften drypper af og fryses indtil den skal i mosten. Denne most tilsættes også lidt kulsyre, så kommer lette bobler.


Tilsidst billeder af abrikoserne, som også snart er modne. Der er mange i år og de giver et fantastisk syltetøj.

Og blåbærrene, som er plantet i jord, som er gjort sur med æbleresterne fra most produktionen (blåbær kræver sur jord). De ser ud til at trives.